Jag vill ha det så när vi möts

Tjena Tjena!

Jag är irriterad på radio östergötland dem skulle ha hört av sig för en intervju om hur jag lever som handikappad, inget speciellt hehe. Så folk får upp ögonen att det är ingen skillnad på att vara rullstolsbunden eller ej, folk tänker ojdå här kommer en funktionshindrad då måste dem sänka snacket till att snacka som att jag var en liten kille. Hur är det med dig idag då? Så vill jag inte ha det när jag möter folk. Hallå hur är läget? vad händer då ? typ låter trevligare förstår ni säkert.

Det är inte garanterat att folk byter sätt för att jag bloggar om det 🙁 men det kanska hjälper lite mer att få förståelse. Ni får gärna ställa en fråga så svarar jag tillbaka.

Vi hörs tja!

Glad midsommar

Hej hur är läget? Ursäkta mig Furuboda det blev ett missförstånd som ledde till att jag gjorde ett fel genom att publicera ett inlägg om er 🙁  Nu är det löst o inlägget är borttaget. Jag ser framemot helgen hehe. Det ska bli supermysigt. Vi ska bara ta det lugnt o bry oss om varandra. Förresten så ringde terapeuten och berättade att jag skulle få testa ett nytt sätt o kommunicera på med hjälp av ögonen. Jag ska dit i Augusti. Vi hörs. Glad midsommar om vi inte hörs innan. Simma lugn.  // Macke 

Heja Peking!!!

Tjena på er!

Jag sitter och kollar på IFK matchen mot Sundsvall på tv. Faan det ser mörkt ut… Vi ligger under med 0-1 tyvärr 🙁 men det har bara gått första halvlek än så länge…

Föreläsningen var underbart bra 🙂 haha från min sida alltså 😉 näerå men det var mycket folk som var o lyssnade, typ 50 pers och jag fick flera frågor också efter föreläsningen 🙂

 

Vi hörs imorgon! hej hej

Material till föreläsning..

Hej 🙂

Varit på det där mötet. Det var som att komma tillbaka till barndomen och dagis igen.. Vi fick prata runt i ring om: vad vi heter, vart vi bor, vad vi gör om dagarna och vad vi tycker om,, kändes lite som ett AA- möte typ hehe. Jag tänker att jag får fortsätta att gå ändå, det är ju bra att samla material till föreläsningarna. Det kommer ut fel redan där.. De talar till oss och behandlar oss som om vi vore 5 år gamla.

Vi hörs!

Problem med datorn

Hej!

Hur är det runt omkring i Sverige? Här är det bra nu iallafall. Jag hade lite problem med sladdarna till datorn, fick byta så jag kan snacka igen försökte med tre olika och det var bara den ena som funka, men nu vet jag vad  problemet är dosorna som sladdarna sitter i glappar så det behövs bytas ut. Över natten blev det något fel sjukt att det kan bli så.

Idag ska assistenterna ha möte

Vi hörs!

 

Till slut blir allt bra

Hej hej !

Hur är läget med er då? Jag har fått  tillbaka mitt personliga liv, jag kan sms:a själv igen och dessutom läsa och ta emot mina sms. Igår var en snubbe från Stockholm, han som säljer programmet Mind Express bliss-symboler till min dator som jag snackar igenom. Han gjorde något med datorn så funkade det helt plötsligt. Dem i Linköping hade gjort massa onödigt jobb då han från Stockholm kom på direkt vad han skulle göra, snacka om dålig kommunikation 🙁

Jag hörde att det kommer en uppdatering av Mind- Express , med den nya  uppdateringen skulle jag kunna ha en kalender som jag kan skriva in tider och vad jag ska göra som vanligt folk gör. Det skulle passa mig suveränt 🙂

Jag ska gå ut ikväll på Hugos. Vi hörs! Hej!

 

Datalös :(

Hej, Hur är läget?

Jag skriver nu istället för i morgon för att min dator, den jag kommunicerar med ska in på uppdatering eller nått sånt. Så att jag ska få igång det jävla bluetooth som gör så att jag kan messa. Tydligen har han fått den rätta CD-skivan nu. 🙂 Det ska bli skönt i så fall, att jag får det att fungera tills jag ska till Göteborg.

Annars då i veckan. . .

Jag ska eventuellt ta en fika med en gammal assistent och snacka lite skit. Sen tänkte jag ta mig ut o klubba lite. 😉 Annars får vi se vad som händer, På fredag drar jag som sagt.

Vi hörs, på onsdag kanske.

Gud vad underbart!

Hej hur är läget?

Tyvärr blev det ingen uppdatering av sms funktionen på min dator den här gången heller. Han måste ha Windows skiva.. typiskt att han inte hade det.

Men va fan fick ju tillbaka dator jäveln iallafall hehe. Är ju bara problem med Windows jag önskar att jag kunde ha en Apple dator istället.
Ja annars flyter allt på. Jag ska på IFK match ikväll, dom spelar mot Örebro. Ska bli intressant faktiskt. Jag tror att det blir 2-2 tyvärr! Jag kanske är negativ men har inte så mycket hopp om Norrköping. Imorgon ska jag träffa Lars stjärnkvist som sagt. Underbart att få snacka face to face men en politiker.

Vi hörs Hej!

En toppen dag!

Tjena tjena!

Det har gått kanonbra idag på föreläsningen, inga problem med datorn överhuvudtaget. Jag gjorde ett felslag bara men det var nog ingenting som märktes direkt. Ska man sammanfatta så var det nog det bästa gigg jag gjort.  Nästa föreläsning är den 28 april i Oskarshamn. I morgon ska jag till tandläkaren, han ska kolla så allt vart bra efter operationen.

Vi hörs hej.

Det börjar närma sig

Hej hej. Sorry att jag skitit i att skriva här men jag har haft lite problem assistansen och datorn har krånglat också. Det är glapp i sladdarna som gör att jag inte kan kommunicera, det började krångla i lördags när jag skulle gå ut.  Så lagom roligt att farsan fastnade i sladden, riktigt onödigt. Vet inte varför han hade handen där. Jaja hade en nödlösning i ryggsäcken men det hade jag inte en aning om då naturligtvis.  Hittade den inte förrän idag, typiskt.  Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, ett gammalt ordspråk hehe. Jag ska sätta mig ner idag och messa omkring till min assistentgrupp. Måste fråga om lördagen för jag hade tänkt att gå ut då om datorn fungerar som den ska hehe. Det löser sig oftast om man är ute i god tid.  Jag förstår att om man kommer på typ torsdagen o frågar så är det mycket svårare eftersom de kanske redan har planer för helgen. Då är det surt av den anledningen att jag inte kan gå ut. Vad händer annars i veckan då? På Onsdag är det föreläsning i Nässjö, det är den stora saken den här veckan. Sen är det tandläkaren på Torsdag,det är bara en kontroll för att se att allt ser bra ut. Nu börjar det närma sig att det är dags för Danmarks resan, jag längtar efter semester o få koppla av ett tag. Vi hörs. Tja.

En intressant dag!

Tja! Hur är läget med er då? Med mig är det bara bra. Det gick kanonbra på föreläsningen idag.
Datorn höll sig lugn också.. laggade inte en enda gång. Mitt huvud var stabilt.. gjorde precis som det skulle. Med andra ord jag satt still hehe.
Jag fick svåra frågor av de som lyssnade i love it.. Det ska ju vara en utmaning. Läraren  sa att han ville att jag skulle komma tillbaka nästa år, tredje året i rad blir det då. Han tycker tydligen att det jag säger är intressant. Jag försöker ju att uppdatera föreläsningen ofta, det är viktigt att förnya sig lite hela tiden :).

Intervjun gick bra också kanske får en ny föreläsning hos dom.

Ciao!

Det är så jävla typiskt

Tjena tjena. Hur är läget på er? Här är det bra som vanligt. Jag har en assistent som går bredvid här på morgonen, det fungerar bra tror jag hehe. Jag ska till arbetsförmedlingen och se om de har något att erbjuda för en funktionshindrad. Det ska bli intressant hehe. Jag har haft med dem att göra en gång -09. Då tyckte terapeuten på arbetsförmedlingen att jag skulle gå på dagcenter bla bla bla, det var inget mer snack om den saken då. De är inte kloka,de sänker ens självförtroende. Det borde vara tvärt om istället att de försöker skaffa ett arbete som jag kan utföra i första hand och funkar inte det så kan de diskutera dagcenter. I den ordningen skulle jag göra i alla fall. Jag skulle fråga kunden vad den ville. Jag fattar inte, ibland gör de oss mer funktionshindrade ju, ärligt talat de hör ju inte på kunden, det är ju lättare att sätta oss på ett dagcenter. Det är så jävla typiskt att de ska minimera oss funktionshindrade, det är så himla genomskinligt så det inte är sant. Det märks mer än de tror. Det ser så bra ut på utsidan för ni andra ser det inte, så länge de tror att det är okej så fortsätter de, det är därför det ser ut som det gör i dagens läge. Miljön för oss funktionshindrade kan ju inte ändras innan folk ser hur det verkligen är. Jag förstår att det ser snett ut då. Det är lika dant som på ute-ställena i stan, de är inte ett dugg anpassat för funktionshindrade.

Vi hörs simma lugnt, hej

Vad är ni rädda för egentligen???

Tjena det är bara bra här ,har städat köket idag.  Har hittat grejer som kunde ha gått ut själva men jag hjälpte dom ut istället. Det äldsta var 2008.  Å fy fan så mycket man har sparat på sig, man bara handlar o handlar.Man tänker att nu ska jag laga det, det o det, sen handlar man hem en massa o matlagningen brinner inne. Det känns bra just då och man har mycket energi  men när man väl står där i köket så känner man varken ork eller lust att göra något. Det är mycket bättre om man är två för allt känns lite lättare då när man lagar mat o äter tillsammans.  Det kommer en dag det också 🙂 Annars så har  jag mejlat till polismyndigheten i Stockholms län, tänkte att det kunde vara bra för dom att få veta mer om bemötande av funktionshindrade eftersom de kanske bara har läst böcker om det.  Böcker är böcker det som står i dom är fakta o inget annat. Hur det är att vara funktionshindrad o bli bemött illa vet man ingenting om förrän man har hört det från någon som är funktionshindrad. Läsa en bok o tro att man förstår allt är ungefär lika givande som att äta torrt bröd. Gå omkring och säga att jag har läst bla bla bla, böcker kan inte ge dig allt man behöver den här typen av  kunskap  kan man endast få  av att ge sig ut i samhället o möta andra människor. Jag står för min föreläsning o tycker verkligen att alla borde höra den för att förstå funktionshindrades livssituation. Vad är ni rädda för egentligen? Ärligt talat förstår jag inte, varför vill ni inte få mer kunskap om era medmänniskor o hjälpa dom till att få det bemötande som de förtjänar. Det är inte så självklart som det låter , många i dagens samhälle sticker huvudet i sanden för att slippa se allt som händer runt omkring. // Marcus Brogren

Toppen feedback av sveriges terapeuter!

Hej igen!

Fick ett väldigt glädjande mail från samordnaren för föreläsningen jag höll för  Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) 24/10-2010. Hon hade sammanställt alla kommentarer från de som lyssnat på föreläsningar. Den föreläsningen var väldigt olik de andra föreläsningar jag hållt i. Feedbacken jag nu fick var iallafall jätte positiv, jag blev såklart skit glad. Det var även poängsatt och jag fick högsta poäng av alla som föreläste den dagen :D.

Känns helt underbart ju!

Vi hörs Tja!!