Nya sitsen i rullstolen

Hej! Hur är läget? Idag har jag varit till Linköping på hjälpmedel centrum och testat ut en ny sits så den passar korsetten som jag ska ha på mig. Kroppen blir rakare med hjälp av korsetten och den nya sitsen i rullstolen. Kanonbra!
Jag har i tankarna att jag senare sak skaffa en permobil om det fungerar bra med ryggen.
Beccis har en permobil då kan vi vara själva än att behöva ha en bakom mig hela tiden som ska putta på.
Jag har lite kontakt med en politiker här i Norrköping han har fixat så jag ska föreläsa för alla politiker i stan i April fyra föreläsningar. Jag vet inte än när i April jag ska föreläsa, det kommer upp på mina resor i Sverige nästa vecka.

vi hörs
Här kommer Eric Amarillo

Underbart är kort

Hej alla blogg-läsare. Hur är det med er den här vackra dagen då? Jag  har haft besök  av en kille som kommer att få gå bredvid o lära sig. Hoppas att det fungerar i praktiken också hehe. Min helg har varit lugn o det har inte hänt något särskilt, känner inte för att hitta på något utan Beccis tyvärr.  Jag försöker sova bort tiden , ärligt talat det är verkligen så.  Hon  gör mig så himla glad o ger mig fortfarande fjärilar i magen. Det känns inte som det var så länge sen den där dagen när jag skulle åka till Stockholm o träffa en tjej. Vilken jävla smäll o vilken överraskning det blev.Vi har snart varit ihop i 4 månader, det är helt underbart 🙂 Vad händer i veckan då ? Imorgon så ska jag åka till Hjälpmedels centrum, ska få en ny sits till rullstolen. Jag behöver ett nytt o bättre stöd för ryggen + att jag alltid kommer att ha korsetten på  i fortsättningen även när jag tränar. På Onsdag drar jag till Jönköping o A6 för att träffa den underbaraste tjejen som finns. Sen är det bara att längta till Fredag då hon kommer o hälsar på mig. Vi ska se på Idol tillsammans o mysa hur mycket som helst. På Lördag åker älsklingen tyvärr hem 🙁 Vi hörs. // Macke

på väg bort

Tja hur är läget? Är bara inne o skriver lite snabbt, jag ska iväg till Hjälpmedels-centrum för armstödet håller på att lossna hehe. Den håller upp min kropp o får ta mycket stryk. Så det är viktigt att den blir lagad så fort som möjligt hehe. Skriver mer senare. Hej

Kanonbra födelsedagsfest!

Tjena Tjena 🙂

Hur är det läget därute? Här är det som alltid väldigt bra! Festen blev kanonbra, fick jättebra grejer. Bland annat tavlor, pengar, presentkort, halsband utav min älskling osv =D En riktig snygging är hon, puss på dig!! 😉 Annars är allt som vanligt typ, idag har jag varit på hjälpmedelcentrum och fixat nackstödet och även fotstödet. Har eventuellt en föreläsning på Linköpings Universitet också!

Vi hörs!!

jag fick mig ett ryck och lyssnade på den här låten, hehe!

http://www.youtube.com/watch?v=9BMwcO6_hyA&ob=av2e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den första föreläsningen för i höst

Tjena!

Hur är läget? Jag har varit på hjälpmedelcentrum i Linköping, det var kanonbra har fått en rem på höften så jag ska sitta rakare och inte glida ner. Har varit ner till assistenternas chef en sväng också och snackat lite. Han ska sluta för att han har flyttat jag får då en ny chef som jag får vända mig till, hoppas på att det blir kanonbra 🙂

Imorgon har jag en föreläsning på Linköpings universitet, ska bli roligt att börja igen.

Vi hörs

Intressant läsning i extra.

Tjena ni får ursäkta mig att jag inte har skrivit på ett tag. Man har ju gjort lite annat, har bland annat haft en intervju med extra östergötland. Intervjun handlade mest om dataproblem och dåligt bemötande. Här kommer brevet som jag skickade till dom :

Det här är en katastrof igen genom hjälpmedelscentrum i Linköping där jag fick ett dåligt bemötande. Jag har en svår Cp-skada som jag fick vid födseln. Jag kan inte kommunisera som vanligt utan använder mig av en dator. Jag är en kille som är 24 år och funktionshindrad och sitter i rullstol men är som alla andra i övrigt.
Jag var på Us och testade ett nytt hjälpmedel på datorn för att kommunicera bättre. Det här var i februari 2011 men de kunde inte hjälpa mig utan det blev en katastrof. Jag var utan min dator och kunde inte kommunisera på 2 veckor. Ni som kan prata som vanligt har inte en aning om hur det kändes eftersom det är en självklarhet för er.Jag vill inte att de här ska bli en grej att ni sitter och är ledsna över det men att ni allafall får en tankeställare om hur verkligheten är för oss handikappade.
En grej till,  när jag fick tillbaka datorn från hjälpmedelcentrum var den på engelska eller något som låter förjävligt.Dem hade inte rätta nyckeln till programmet för att låsa upp svenskan. Hajar ni? Jag kände mig löjlig som rulla in på en affär och sa hej till kassörskan och då tänkte hon ursäkta mig vad sa du? Man är ju van att säga hej ock då kom det ut något helt annat ur datorn för jag glömde bort att jag inte kunde prata som vanligt.Ärligt talat skärp er nu!

Jag hade en baktanke med att skicka detta brev till olika tidningar och det var att försöka göra det bättre för funktionshindrade. Kanske hajar dom nu och börjar skärpa sig lixom. //Marcus

Senaste nytt

Hej hej hur är läget? Ursäkta mig att jag inte har skrivit på länge, har haft rätt mycket fel på min taldator nu igen. Den var inne på ominstallation och närden kom hem var den inte inställd på svenska blev nog fel under uppdateringen. Äsch det har löst sig. Nu har jag ett problem till för det funkar inte att läsa sms men jag kan däremot skicka nu. En assistent som är mera insatt tror att vi kan lösa det själva. Annars är allt bra men jag börjar bli lite nervös inför resan till Göteborg i helgen. Om ni har läst bloggen så vet ni vad jag menar hehe. Ska eventuellt till Liseberg  och bland annat spela på chokladhjulet. Det skulle vara coolt att lyckas ta hem en stor chokladkaka.Problemet är om det är varmt så blir det chokladsås istället hehe. Här kommer senaste nytt inom föreläsningsdelen, farsan var nere på Frösundas kontor och där träffade han en snubbe som jobbar som säljare på frösunda. Han berättade att frösunda i Malmö var intresserade av en föreläsning, de hade pratat med kontoret i Växjö och de tyckte att min föreläsning hade varit kanonbra. Jag ska försöka skriva till tidningen nästa vecka om hur dålig kommunikationen är på hjälpmedels centrum.De skulle ha gjort en beställning på en kod till ett program som jag använder så att användarspråket skulle bli svenska. Uppe i Stockholm sitter han som typ är chef  men han hade inte en aning om att en beställning var gjord och det fanns ingen i pappren heller. Men vad fan håller dom på med, vilket företag.  De är själva i östergötland och har därför ingen konkurrens. Jag tar helg redan nu så jag kommer inte att skriva något förrän på Måndag igen. Vi hörs.

Hemligheternas tid är snart här ;)

Tjena det är bra här . Nu är det inte långt kvar innan snubben kommer o hämtar datorn. Så in i helvete skönt att kunna messa igen. Har varit utan den funktionen i flera månader, det spelar ingen roll om det fungerar egentligen för det viktigaste är att jag kan kommunicera. Men det är ju helt klart ett plus hehe. Imorgon ska allt vara klart o allt är som vanligt hehe. Jag tänker mycket på den terapeuten som lyckades sabba datorn hur gjorde hon egentligen? Jag fattar inte. Hon bara bytte sladdar  o så . Men men något fel blev det iallafall. Jag har mejlat till en massa gymnasieskolor i Göteborg det blev ett trettiotal. Ska bli intressant o se hur många som svarar, någon måste ju tycka att det verkar vara ett intressant material.  Det är ju inget skit precis det jag snackar om. Det borde kunna bli något till hösten. Hoppas på det. Vi hörs kanske imorgon. Tja