Furuboda

Tjena.

Det blev inte som tänkt med Furuboda. Det var fullbokat, det ända de hade att erbjuda var madrasser på golvet i ett klassrum. Det funkar inte för oss. Jag föreslog då i stället att vi kan komma under familjeveckan i augusti. Jag har inte fått svar än men vi får se om det går.

Vi hörs. Tja / Macke

Det går inte ens att jämföra

Tjena hur är läget?  Här är det i alla fall bra. Jag sitter hos familjen och skriver lite med min hyfsat nya bärbara dator . Har ju skaffat mobilt bredband.  Det fungerar kanonbra , den här datorn är snabbare än den jag har hemma. Å fy fan det går inte ens att  jämföra. Jag har en stor chans att få en föreläsning på furuboda i sommar där de har tre olika veckor med aktiviteter för funktionshindrade och en av de tre är familjeveckan. Det är på den veckan som jag helst skulle vilja ha min föreläsning. Jag skulle gärna vilja prata med föräldrar till handikappade barn och få se allt ifrån deras synvinkel o sen att jag skulle kunna dela med mig utifrån min livserfarenhet. Det skulle vara bra för alla parter. Jag fick ett mejl om en föreläsning inom Linköpings kommun den kommer att bli någon gång i höst.  Jag har snackat med en politiker i Linköping som i sin tur har snackat med en kvinna som sedan hörde av sig till mig. Nu ser ni att det hjälper att snacka med politiker men man får jobba sig framåt sakta men säkert 🙂

Tankar kring semestern

Hallå alla som läser min blogg! Hur är läget med er? Med mig är det bara bra hehe. Jag och en assistent har börjat laga mat på nätterna faktiskt, det är så tråkigt att stå på dagarna. Jag har svårt att få rätt inställning till det på dagarna, på natten har jag ju ändå ingenting att göra. Och så är det ju trevligt att snacka lite skitsnack, vi snackar om sånt som exempel vad man gjort på dagen osv. Jag har vunnit i veckan på LHC hehe, jag ligger bra till i semesterkassan nu 🙂 Jag ska tillbaka till Danmark igen i sommar, hehe jag ska inte handla alkohol utan bara på semester. Men jag skulle vilja prova utelivet i Danmark något dansställe, jag har hört att det är nice och mycket drag på det hehe och så ska jag ligga i solen och gotta mig naturligtvis. Men mest ska jag ta dagarna som de kommer 🙂  På vägen ner till Danmark ska jag eventuellt föreläsa i Skåne på Furuboda, ett läger för funktionshindrade, det är familjeveckan där då. Det ska bli trevligt att föreläsa där, jag tror att det blir uppskattat där av familjerna och så kanske barnen får en förebild att se upp till. Sen kanske det är de barnen som står där och föreläser en vacker dag om de har en förebild och får lite självförtroende. Att stå inför publik är ingen lek, till och med jag blir nervös än idag, i alla fall i början när man ska hälsa på publiken och säga ”Tja jag heter Macke” efter det blir jag lugnare.

Jag ska gå ut i kväll och dansa hehe, förresten jag har mejlat försäkringskassan om de skulle vara intresserade av en föreläsning av mig, de behöver höra ett och annat

Hej

Positiva soppor

Hej hej hur är läget? Svinbra är det här iallafall. Vet inte riktigt vart jag ska börja men men nu kör vi. Vi börjar med de problem som jag har haft med mina tänder, det är fortsatt lugnt på den fronten.  Nästa grej handlar om att jag eventuellt får en föreläsning på Furuboda i sommar, de lät väldigt positiva när jag pratade med dom på telefon. Jag känner personen som håller i familjeveckan 🙂 Det kommer mera härliga nyheter, jag har sökt ett arbete som inte direkt är ett föreläsningsjobb. Hittade jobbet på arbetsförmedlingenshemsida, jobbet går ut på att kommunicera med folk på gator o torg. Sen är det ju det där med att en assistent ska sluta men det vet ni ju redan sen förut, det hela har löst sig med en ersättare.  Jag önskar att det går bra på Torsdag när jag ska träffa den nya kandidaten, så det blir lika klockrent som det var med den assistenten nu som slutar. Ska eventuellt ha en vän med på  föreläsningen i Linköping, hon är intresserad av att lyssna på min föreläsning. Jag är vän med hennes bror som också har en CP-skada fast hans är värre än min. Han kan inte kommunicera men kan däremot svara på Ja och Nej frågor:) Nu ska jag käka . Vi hörs. Tja.