Så jävla skönt!

Tjena 🙂

Hur är läget? Är så jävla glad för att jag har löst Nyår nu med personal så att jag kan åka ner till min älskling och fira där! 🙂 Herreguuud så skönt! Bara julen kvar nu att fixa personal till men det löser sig 🙂 I värsta fall så får farsan ställa upp… Jag har iaf bokat om föreläsningen nu som skulle ha varit i tisdags, så det blir den 3:e Januari istället hehe.

Vi hörs!

Sambolivet

Tjena 🙂 Är det lugnt eller?

Här är det bara bra hehe. Jag har varit hos tandhygienisten idag, det såg riktigt bra ut i min käft 🙂 Jag hoppas på en föreläsning med deras avdelning nån gång framöver i år 🙂

Nu för tiden tänker jag bara på att vi ska flytta ihop min fästmö och jag! Det är det enda som cirkulerar i huvudet!! 🙂 Siktar på Februari, fast det skulle kunna bli tidigare men det är bäst att hålla förväntningarna lite nere- tänka att februari blir bra (fast jag vill ju tidigare såklart)

Ha det bra!!

Jag och 60+arna

Hej!

Hur är läget? Här är det bara bra. Jag fick svar från två lärare på LiU idag så nu kan jag använda dem som referens när jag försöker få föreläsningar i Stockholm. Känns kanonbra att redan ha det klart eftersom jag skulle höra av mig till Karolinska på tisdag igen för att bestämma om det blir några föreläsningar. 🙂

Igår var jag på allsång, åh fy fan. Det var bara jag och 60+are. Jag ville prova i alla fall  men det var inte min grej. Ikväll ska jag till brorsan, hans barn har fyllt år.

Tja, vi hörs!

Heja Sverige!!!!

Hej, hur är läget?

Nu är det som vanligt med mig, jag är frisk igen 🙂 Jag fick veta idag att Beckis kommer hit på midsommar så det känns skönt att få det bekräftat! Jag ska till henne sen helgen efter midsommar 🙂 Så det blir mycket tid tillsammans 🙂 🙂 🙂 Jag är redan klar med att ha planerat hela Juli med våra stunder tillsammans också så det känns skönt! Jag håller på med en mix nu och den blir förmodligen klar på Onsdag. Om en stund ska jag dra iväg till Svärtinge och grilla korv med NHIF. Men jag blir bara borta några timmar max eftersom att det är Sverige-Ukraina ikväll sen 🙂 Jag tror Sverige vinner med 2-1

Tja!

Lilla smulan

Tja tja! 🙂

Här sitter jag och kollar på LHC match borta mot Modo (på tv alltså) Det står 1-1 efter första perioden. Linköping har lite övertag just nu, men vi får se vad som händer. En goding har varit och fikat hemma hos mig idag- en av mina assistenter som är mammaledig med sin lilla dotter, hon är jätteduktig och kan redan sitta upp själv och hon är ju faktiskt inte så gammal- föddes i Oktober 🙂

Vi hörs imorgon

Och så levde dom lyckliga i alla sina dagar!!

hej! Hur är läget?

Jag har det soligt och härligt hemma i Norrköping, Skönt!! Det hade man inte kunnat tro då det blåste och regnade och tillomed haglade under natten och morgonen. Min assistent stod på balkongen och rökte i stormen inatt haha. Det är ju bra, då får man väderleksrapport dygnet runt typ hehe 😉

Vi har ju fått en tronarvinge inatt 🙂 En liten Kronprinsessa som föddes kl 04:26 🙂 Kopierar ifrån Aftonbladet:

En strålande lycklig prins Daniel gav beskedet om en dotter

Det blev en liten prinsessa.

– En 51 centimeter lång och 3 280 gram söt prinsessa, säger prins Daniel.

En strålande glad och nybliven pappa meddelade tidigt i morse att allt gått bra.

I morgon får vi veta hennes namn.

I dag klockan tolv kommer det att skjutas salut från kanonerna på Skeppsholmen i Stockholm – 04.26 i natt födde kronprinsessan Victoria sin lilla dotter på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– I morse klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång och 3 280 gram tung och väldigt söt prinsessa, meddelade en mycket stolt prins Daniel.

Och allt har gått bra.

– Kronprinsessan mår strålande. Allt har gått väldigt bra, säger Daniel.

– När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan i sin mors famn.

Ny situation

Vad den bara timmar gamla prinsessan ska heta vill prins Daniel inte avslöja utan det ska få ha sin traditionella gång.

– Nu vill vi få njuta av den här situationen och ta tillvaro på det som har hänt, säger Daniel efter att han med händerna visat hur stor hans lilla dotter är.

Under presskonferensen klockan 07.00 hade en mycket stolt Daniel svårt att beskriva känslan av att bli pappa för första gången:

– Mina känslor är all over the place. Det var ganska nervöst. Det är en ny situation, säger Daniel.

Kronprinsessparet berättar att det inte är bestämt hur länge de blir kvar på BB. Förlossningsläkaren Lennart Nordström kallar under presskonferensen förlossningen ”helt normal”.

– De är ett par som är trygga med varandra, säger Lennart Nordström om kronprinsessparet.

Tusentals grattishälsningar

Strax efter att Daniel meddelat att prinsessan är här strömmade tusentals grattis-hälsningar in till de nyblivna föräldrarna.

”Stort grattis och glädjetårar från oss i Gustavsberg” skriver signaturen Tompa.

Kronprinsessparet bad genom Daniel om att nu få lite lugn och ro.

– Som ni alla förstår har vi ett väldigt stor behov av att vara bara vår lilla familj nu. Ni är väl med på det, att vi vill ta vara på det som hänt, säger Daniel.

Klockan var 06.15 när Bertil Ternert klev upp på ett podie inne på Karolinska sjukhuset.

– Prins Daniel vill inte låta någon ombudsman berätta vad som har hänt de senaste timmarna utan han vill berätta själv vad han har varit med om.

– Han är väldigt tydlig och klar med att han vill göra det själv.

Avspärrningar

Det var klockan 00.50 som kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände till Karolinska sjukhuset i Solna. De lämnade Haga slott cirka tjugo minuter tidigare i sin vanliga bil och eskorterades också av två stycken Säpobilar.

Vid förlossningsavdelningen togs de emot av läkare från Karolinska sjukhuset.

Så fort Victoria och Daniel anlände till sjukhuset började poliser spärra av området.

Jobbade in i det sista

Kronprinsessan har jobbat in i det sista. Tisdagen den 21 februari gjorde hon sitt sista officiella framträdande innan hon blev mamma.

Tillsammans med Daniel, kungen och drottningen så träffade Victoria Finlands president Tarja Halonen på Kungliga slottet.

Sista uppdraget

Och i går, onsdagen den 22 februari, var det dags för Daniels att genomföra sitt sista uppdrag innan han blev pappa.

Strax före klockan tre på onsdagseftermiddagen anlände prinsen till Nalen i centrala Stockholm för att delta vid Volvos samhällsmarknadsdag – tillsammans med bland andra före detta statsministern Göran Persson.

Efteråt fick Aftonbladet en kort pratstund med prins Daniel som såg fram emot att bli pappa för första gången.

Han passade också på att kort kommentera bebislyckan.

– Allt är väldigt bra, sa prinsen.

På frågan om när han och Victoria förväntas bli föräldrar ville Daniel inte ge något klart besked.

– Det har ni ju redan gett svaret på, sa han med ett skratt.

Den nyfödda prinsessan har ännu inte fått något namn men det kommer att meddelas vid en kunglig konselj i morgon. Då meddelar Kungen om barnbarnets titel, namn, tilltalsnamn och vilket hertiginnedöme som tronarvingen tilldelas.

12.00 avfyras kanonerna på Skeppsholmen – och på andra håll i landet –  för att fira den nyfödda prinsessan.

Och så här lyder riksmarsalkens officiella meddelande:

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Kronprinsessan Victoria torsdagen den 23 februari 2012 kl 04.26 nedkom med en dotter. Såväl moder som barn mår bra.” skriver Svante Lindqvist, Riksmarskalk.

Ha en trevlig dag!! 🙂

Ny bil till brorsan

Tjena igen!

Jag hoppas vi får lägenheten. Det gick att skjuta på hyran till 1 maj så jag slipper dubbla hyror. Jag tycker det är kanonbra att få chansen till lägenheten. Tyvärr är det på andra våningen men va fan svårt att få en sådan sjyst lägenhet som är tillräckligt stor för rullstolar.

Jag har skjutsat brorsan och hans fru till tågstation dem skulle åka till Eskilstuna och köpa en bil. Hoppas det gick bra.

vi hörs

Hej!

Tänk vad lite el kan göra!

Hej alla! Har ni pallat med all julmat under helgen? Det har vi iallafall 🙂 Var hos mina föräldrar på julafton och firade tillsammans med dom. Vi hade jättetrevligt! Vi fick ett set med kuddar och täcken. Min flickvän åkte hem för några timmar sen men hon kommer tillbaka till mig igen på fredag. Hon ska bara hem och vända typ 😉

God fortsättning!

Ps. vi var på Wok-Time på Filmstaden idag och skulle käka men dom vägrade att mixa min mat fast att jag hade egen mixer med mig, så det blev ingen wok för mig 🙁 Det enda jag bad om var att få låna 2 små hål i väggen…
Så jag köpte kebabrulle på istanbul ist och där var dom supertrevliga och assistenten fick tillomed komma in i köket och mixa själv, dessutom sa dom att de borde fixa en mixer så att vi slipper släpa på en i fortsättningen. Det kallar jag service! 🙂

3 Dagar kvar

Tjena!

Det är bra här. Det är bara 3 dagar kvar sen kommer min älskling. Har aldrig längtat så mycket  till  julafton som  i år, inte sen jag var barn iallafall. Man tror ju på tomten när man är liten men inte nu längre .Det är faktiskt coolt att alla tror på honom när man är barn.  Den gamla favoriten är när någon i familjen känner sig lite dålig  och måste gå och köpa tidningen.

Wow! Intressant att barnen ibland  känner igen ögonen bakom masken och vet vem det är där bakom när det låter lite konstigt inuti masken

aha vem är det?  känner ju igen dem där ögonen hehe.

Vi hörs senare jag ska en sväng till Frösunda!  Hej!

Flyger fram..

Hej och godmorgon! Det blev lite senare med att blogga än vad jag hade tänkt, assistenterna har varit sjuka. Så jag har varit mest med farsan tyvärr, men va faan.. Det är sån tid på året nu när de flesta är förkylda och smittar varandra. Jag är inte nåt förkyld iallafall, jag har byggt upp ett starkt immunförsvar genom åren så jag blir sällan smittad. 🙂 Förr hade jag sämre försvar, jag hade 40 graders feber ofta och hade starka kramper i kroppen. Men det var innan jag fick medicinen Baklofen. Tack vare den medicinen så har jag mindre muskelkramper vilket var påfrestande för kroppen, nu för tiden är det stabilt 🙂 Beccis är på väg hit, vädret är lugnt vilket är skönt eftersom att dom kör bil hit. Jag hade ju ett helvete när vi körde från Lidköping sist!! Storm och hoppade över skyltar med bilen m.m.. Men jag överlevde i alla fall! Fy fan jag är aldrig rädd annars men då var jag livrädd! Ni skulle hört oss skrika när vi dunsa/hoppa/flög över nerblåsta skyltar med bilen hehe.

Tänkte laga lite lunch till min framtida fru när hon kommer, kan inte skriva här vad det blir för mat för det blir en överraskning för Beccis. Ikväll blir det potatis-gratäng och kött till Idol-finalen. Jag håller på Amanda Fondell ikväll, vilken är eran favorit??

Vi hörs!

Söt bebis

Tjena igen!

Jag har sett en liten söt bebis, jag blev sugen på en själv faktiskt en liten kille, en liten Macke hehe 🙂 Ärligt talat vill jag naturligtvis ha barn någon gång i framtiden men just nu har jag  inte tid  men så småningom vore det kul.

Idag har jag eventuellt fått en föreläsning i Lund genom Frösunda. Jag blev glad.

Imorgon kanske jag inte skriver då jag ska mysa med min älskling.

vi hörs!

 

http://www.youtube.com/watch?v=LefQdEMJP1I&ob=av3e

Förlorade kanske en bra skribent

Tjena igen!

Min kusin Eric har varit här och käkat pizza, det var gott. Vi kollade på hur många lingon finns det i världen, den är kanonbra.

Så ser verkligheten ut tyvärr för många funktionshindrade. Jag har  sagt nej till dagcenter överhuvudtaget, jag tror att jag skulle bli trött på det i längden. Vad ska samhället göra för att få bort särbehandling av olika folkgrupper? Har ni något förslag ni som läser min blogg?  hör gärna av er.

Ärligt talat  tycker jag det är skit uselt, jag var på en tidning och blev intervjuad som det så fint heter av en snubbe som inte var intresserad av mig, kom dit innan lunch så han var hungrig och mer intresserad av att få gå och äta sin lunch. Men va fan är det för jävla diskriminering, jag kunde ju ha varit kanonbra, det är hans förlust.

Marcus

Wow! Vilken vecka :)

Tjena den underbara härliga fredagen 😉

Jag kommer sväva som på moln i helgen när min Becca är här. Hon kommer på söndag och stannar till onsdag 🙂 På onsdag drar jag även och kollar ryggen i Jönköping  sedan vidare till Lidköping och sover hos älsklingen, hehe.  Och då vete fan vad som händer, hihihi. Bio kanske, eller bara ta de lugnt och tar hand om varandra 🙂 Jag försöker att fixa så att jag kan åka dit snart igen.  De funkar ju inte att vara utan varandra för länge 😉 Inte just nu iaf, hehe.

På söndag kommer mina bröder hit, de blir att ta en fika och snacka lite skit, hehe. De ska bli trevligt 🙂

Vi hörs på måndag igen, kanske uppdaterar lite om hur vi haft det osv. 😉 Hej!

 

Tidig helg

Tjena

Jag tar helg redan nu för att jag har ingen assistent som är insatt i wordpress under helgen. Så jag säger trevlig helg. I helgen ska jag bland annat gå ut, som vanligt, höll jag på att skriva, hehe. Sen har brorsan just fyllt år. Så jag ska hälsa på honom och käka lite lunch. 🙂

Vi hörs på måndag.

Hej

Ullared

Hej Hej 🙂 Jag är glad idag, jag har fått en till föreläsning i Nässjö genom Frösunda naturligtvis hehe. Jag har inte förstått en sak, att det går så bra nu för mig 🙂 Jag gräver mig fram sakta men säkert hehe.

Jag är lite sjuk, har lite ont i halsen, det började igår men jag håller på att knapra halstabletter så det i alla fall inte blir värre hehe. Jag har inte tid att vara sjuk och så ska jag åka på det här skiten, typiskt liksom.

Farsan och morsan är i Ullared idag, vilken jävla syn det skulle jag vilja ha sett. Farsan är säkert en mil före morsan i butiken hehe. Vilket jävla helvete Ullared är alltså. 😉

Jag ska till Hageby centrum idag och dra omkring. Vi hörs hej

Vad typiskt det är då!!!

Hej hej!

Hur är läget denna underbara fredag? Förresten den är inte så underbar som den borde varit, en av mina assistenter smsade på morgonen att hon har blivit sjuk. Det är så typiskt när en kommer tillbaka så blir nästa sjuk hehe. Men vad fan man är ju bara människa ingen himla maskin som bara går och går 🙂 Jag får helt enkelt stanna hemma ikväll hos min familj, men det är ingen fara Let´s Dance är ju på tv ikväll 😀 Det ska bli intressant att se vem som vinner, jag ska lägga ett odds på Frank . Han blir nog het ikväll, han är nog en dålig förlorare så han kommer att ge allt hehe.

Imorgon på dagen vet i fan vad jag ska hitta på, ingenting antagligen bara sova hehe. Ska ut på kvällen i alla fall 🙂 På söndag ska jag eventuellt till brorsan och dricka kaffe och snacka lite skit.

Ska vi säga så? Vi hörs på måndag hej.           Simma lugnt i glaset!

Livet som tonåring

Tjena på er.

Föreläsningen gick kanon igår. Men det var inte så många personer, skit samma! Jag körde min föreläsning och det var uppskattat i alla fall. En kvinna, som hade en tonåring som går på gymnasiet, tyckte att  jag skulle komma dit och dela med mig av min livserfarenhet till tonåringarna. Det är viktigt att de inser att det inte är något fel på att ha ett funktionshinder eller att sitta i rullstol. Utan att man faktiskt kan leva precis som vem som helst. Man tjafsar, man ber familjen dra åt skogen,  man är ihop med tjejer/killar och  det tar slut… precis allt som en ”vanlig” tonåring upplever finns även i en funktionshindrads vardag. Man säger saker man inte menar. Man älskar sin familj lika mycket för det, trots de hårda orden. Om jag bara pratar för mig själv så var jag på gränsen att ta livet av mig när jag var 15år, precis som många andra upplever sina tonår upplevde jag mina.. Jag tänkte  ”varför ska jag leva för?”. Jag tänkte att jag var ful och tråkig- en skit i rullstol, och ingen skulle vilja ha mig.. Jag fortsatte att vara nere tills jag blev sjutton, då kom jag tillbaka till gymnasiet. Jag försökte att få en tjej att få upp sina ögon för mig. Jag hade 15dl gelé i håret och badade i parfym o ni kan tänka er att jag luktade som en hel parfymaffär. Hehe. Hjälpte ingenting att jag luktade som Chris Brown liksom, jag fattade inte att jag skulle hålla låg profil. Vi fick läsa böcker om funktionshindrade på min utbildning som skrevs 50 år tillbaka i tiden, då min farsa typ bara var ett barn. Javisst det är bra att veta hur man såg på funktionshinder förr också, självklart ska man ha lite humm om det med 🙂

/Marcus

Det kan bli pannkaka av det hela.

Tjena på er denna underbara fredag hehe. Får faktiskt vårkänslor. Min hylla kanske blir såld trots att det var en dålig bild som togs med mobilen hehe. Har fått veta att en av mina assistenter kommer att sluta i Mars men jag förlorar honom inte i första taget för vi kommer att ses för att jobba  på webbsidan. Vi har börjat lite smått o det kommer att fortsätta som vanligt 😛 Inget konstigt alls. På Torsdag ska jag träffa en ny kandidat som ska jobba lite extra till att börja med iallafall. Mina extra assistenter har börjat på schema, därför är jag i behov av nya hehe. Det löser sig sakta men säkert, det brukar bli bäst så annars blir det bara pannkaka av det hela. Helgen blir lugn för en gångs skull, jag frågade omkring i assistentgruppen om någon ville hänga med mig på krogen. Men ingen kunde, jag förstår att det är omöjligt att alltid arbeta man kan ju förstå att de vill ha lite personlig tid med familjen. Det är ju bara att gå till sig själv för att förstå hur det är, man är ju bara människa lixom hehe. Ikväll blir det Let´s Dance, intressant soppa det där 🙂 Vi hörs. Hej.

Åsikter om nu för tiden.

Tjena hur är läget? Igår satt jag o hörde på Karlavagnen i p4 de pratade om familjer med funktionshindrade barn. Det var faktiskt intressant att höra olika personers åsikter. En vän från Twitter var med i programmet, hon var kanonbra. Jag blev rörd när hon berättade om sina problem och den positiva vändningen i hennes liv. Barnet har en CP-skada, hon kan inte kommunicera men kan däremot svara ja eller nej. Jag känner igen det där har själv varit i samma situation som barnet är i  nu.  Å fy fan vilket arbete hennes morsa kommer att få lägga ner för att ge sitt barn den bästa möjliga förutsättningen, tänker mest på försäkringskassan o skit. Kanske blir det problem senare med att skaffa vänner, det kanske är svårare som tjej inte vet jag. Det blir iallafall tungt för morsan att klara allt ensam med barnet. //Marcus Brogren

Hallå släktsträff :)

Tjena! Jag har varit utan assistent igår på eftermiddagen på grund av sjukdom men jag har varit på släktträff, vi firade lite försenad jul eftersom vissa inte kunde komma på julafton. Det var trevligt faktiskt vilket släktträffar inte alltid är. Jag och en person i släkten kommer inte överens, har olika åsikter om i stort sätt allt.. hon tror hon är 20 vilket hon inte är såklart:( men men vi syns ju typ bara vid högtider så det är ju inte så farligt. Just igår gick det bra iallafall, vi kom överens kan man säga :).

Jag ska till tandläkaren, det är sådär. Jag ska bli sövd och det är väldigt  jobbigt efter.. kan inte vara avslappnad då jag tycker det hela är obehagligt. På grund av mitt funktionshinder blir jag stelare då jag tycker nått är obehagligt därför blir det jobbigt. Har låtit bli att gå till tandläkaren förr just på grund av det. Dags att ta tag i det nu har ju skjutit på det över jul och allt .. har varit fullt upp. Inte kul att gå och tänka på sånt över jul heller. Det löser sig hehe.

Vad händer i veckan då? Om jag mår bra så blir det att gå ut på onsdag och på lördag med hehe. Ska arbeta i veckan också, jag mailar olika platser i Sverige som kan tänkas ha nått intresse av att höra min föreläsning blir ju som att söka jobb typ hehe.

Jag kanske inte skriver på ett par dagar.. beroende på hur det går efter tandläkarbesöket men hör av mig så snabbt jag kan :).

Hej svejs i lingonskogen!