Blissymboler

Tjena!

Hur är läget? Jag är ensam hemma, Beccis är borta idag.

Min assistent och jag snackade precis om blissymboler. Det “språk” jag fick lära mig när jag var liten för att kommunicera med min omgivning, innan jag hade en taldator. Då hade jag istället en laserlampa i pannan som jag kunde peka med på blissymbolerna. Men hur fan tänkte dom där egentligen? Jag kan inte gå fram till en person på Harrys och försöka få dem att fatta att jag vill dansa genom att peka på en blissymbol. Blir ju inte lättare av att man har alkohol i kroppen heller. Är ett under att jag fick en tjej.

Varför kunde jag inte bara lära mig att läsa direkt? Det hade ju varit lättare att snacka med folk utanför mina gränser, eftersom alla kan läsa. Blissymboler är ju rena kinesiskan för utomstående. Nu gick det ju bra naturligtvis, tack vara de hjälpmedel jag fått, och det har även gett mig mer självförtroende att snacka med folk och jag kunde även bli föreläsare. Men det är mest tack vare mig själv och den drivkraft jag haft, inte på grund av någon terapeut som finns på dagcenter.

Det var inte helt lätt att få vänner när jag flyttade hit. Jag har några såklart, som jag träffat genom min flickvän. Därför var det jättekul när jag träffade en person på dansen som fattar mig, och som jag tror kommer bli en nära vän:) Det tog bara ett år, hehe. Det är inget fel att ha självförtroende hahaha.

Vi hörs!

9111448fca-blissexempel

 

 

 

…eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook