Allt mellan himmel och jord

Hej hur är läget? Det är bara bra här. Jag har fått en föreläsning som kommer att vara i Linköping den 28 oktober. Nu undrar ni säkert vilka personer denna föreläsning kommer att vara för och det ska jag berätta 🙂 Föreläsningen kommer att bli inom daglig verksamhet och det är ju klockrent eftersom det var efter daglig  verksamhet som jag började föreläsa och vilja mer med mitt liv. Under min tid på dagcentret fick jag en spark in i verkligheten, ingen trodde jag kunde något men sen fick jag nog. Jag började o få ett jävlar anamma och tänkte nu kör jag mitt eget race för jag ville inget hellre än att ha ett vanligt liv.  Vi som är funktionshindrade blir väldigt ofta särbehandlade iallafall enligt mig men det finns säkert många som håller med mig. Självklart vet jag ju inte hur ni andra upplever det men ni får gärna skriva och berätta det  för mig, jag tycker det är intressant att få en annan synvinkel på det hela.  Annars då? Idag har jag haft en ny assistent som har gått bredvid, det har faktiskt fungerat bra. Hon kommer igen nästa vecka och då ska hon få testa på att ge mig dricka och mat. Jag käkade lunch med ett av mina brors barn idag. Nähe vi hörs kanske mer imorgon. // Macke

One thought on “Allt mellan himmel och jord”

 1. Hej Marcus!

  Hamnade inne på din blogg efter att nu på eftermiddagen suttit och kollat på gamla klipp på 24corren där jag såg att du var med ang. din dator. Hoppas att det har löst sig för dig och att du kan använda den som du måste för att klara din vardag och kommunikation.

  Ang. hela grejen med att folk särbehandlar folk med någon form av skada är så skrämmande så det finns ju inte. Vi lever på 2000-talet och cp-skada och andra funktionsnedsättningar har funnits så himla länge men ändå tittar folk och viskar när dom ser en person i rullstol. Har vi inte kommit längre i Sverige?!

  Jag ser alla människor som olika individer, en del i behov av hjälpmedel och andra tekniska medel för att klara sin vardag medans andra springer runt på sina två ben. Alla människor är lika värda och ingen människa är dålig nog att särbehandlas för sitt handikapp.

  Tummen upp till dig som har gaisten att köra ditt race!

  Hälsningar Jessica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook